Pages

20.6.17

Ernesta, gyvenanti Kalifornijoje: profesija, gimusi iš poreikio padėti sau





Kadangi susipažinome per blog’ą, o Facebook’e informacijos labai nedaug, ar galėtumėte daugiau apie save papasakoti? Koks buvo Jūsų kelias į Ameriką? 

Gimiau ir užaugau Kaune, šeimoje, kur alkoholis ir barniai buvo kasdienybė, o pats gražiausias  žodis, kurį girdėdavau iš savo tėčio, buvo durnė”. Nors aplinkiniams atrodė kitaip, išties turėjau be galo žemą savivertės jausmą ir įsitikinimą, kad su manim yra kažkas ne taip, kuris tuo metu man labai trukdė džiaugtis gyvenimu, tačiau atvedė mane ten, kur esu šiandien.

Svajojau studijuoti psichologiją. Svajonė neišsipildė (tik po 15 metų supratau, kad man tada labai pasisekė), baigiau Verslo administravimą ir vadybą. 
Besimokant universitete, į rankas papuolė pirma P. Kumerio knyga apie pozityvų mąstymą “Nieko nėra neįmanoma”. Įnikau į darbą. Kartojau teiginius, dariau vizualizacijas, pradėjau savo pasąmonės perprogramavimą. Nors tuo metu man atrodė, kad pozityvus mąstymas veikia tik mažuose dalykuose, šiandien žiūrėdama atgal, galiu pasakyti, kad jis veikia puikiai ir visur, kartais netgi gydant ligas. Tik ne taip greitai, kaip tikimės. 
Mano kelias į Ameriką buvo labai lengvas (gal todėl, kad jau kurį laiką mokiausi mąstyti pozityviai), man čia buvo gera nuo pirmos dienos. Iš pirmo karto laimėjau žalią kortą. Išvažiavau iš Lietuvos 2005 rugsėjo 13 dieną, su žiemine striuke. Po savaitės deginausi ir maudžiausi Mičigano ežere (atsikrausčiau į Čikagą). Argi tai ne rojus?

Gyvenate Kalifornijoje, Riverside miestelyje, apie kurį visai nieko nežinau. Kuo jis ypatinga? Kas labiausiai žavi? O kas nervina? 

Riverside įkurtas 1870 metais ir išgarsėjo apelsinų fermomis. Tuomet tai buvo labai pelningas verslas ir 1895 metais Riverside tapo turtingiausiu JAV miestu. Šis miestelis žymus Mission Inn viešbučiu, kuris būna ypač gražiai papuoštas per Kalėdas. Miesto centre yra pėsčiųjų gatvė su restoranais, parduotuvėlėmis ir grožio salonais. Daugybė bažnyčių, muziejai.



Laikui bėgant, apelsinai pasidarė labai pigūs, todėl daug apelsinų medžių buvo išnaikinta ir vietoj jų pastatyti dideli, 3000 -3500 kvadratinių pėdų namai. Visi, kas turi dideles šeimas ir gali sau leisti (tiksliau, darbas leidžia) gyventi Riverside, perka namus čia, nes kainos, palyginus su Los Andželu, tikrai labai prieinamos.  
Nesakyčiau, kad mane kažkas nervina. Man tiesiog yra sunku suvokti, kad žmonės labai sunkiai dirba, neturi laiko savo vaikams, tam, kad prisipirktų daiktų, kurių jiems visiškai nereikiaŠtai, mano kaimynė šalia gatvės išdėliojo dėžes batų ir rankinukus (išmetė). Kai kurių batų niekad net nebuvo užsidėjus. Kiekvieną savaitę perka maišą daržovių. Kitą savaitę viską išmeta ir vėl perka. Sunku suvokti... kai žinai, kaip sunkiai uždirba pinigus. Bet juk ne tik pinigus ir laiką švaistai....  Kam vaikščiot po parduotuves ir pirkti daiktus, kurių tau nereikia, kai gali gulėt prie baseino ir skaityti knygą? 

Dirbate Life Coach – nežinau, kaip taisyklingai išversti į lietuvių kalbą. Kas paskatino pasirinkti šią profesiją?

Nesirinkau. Tai „atėjo“ į mano gyvenimą savaime. Pirmiausia į mano gyvenimą atėjo pozityvus mąstymas (prieš 18 metų), o prieš 5 metus, persikrausčius iš Čikagos į Kaliforniją, visiškai netikėtai 
“atėjo” energetiniai gydymai, apie kuriuos absoliučiai nieko nežinojau. Vėliau Life Coaching, o paskutiniu metu mano aistra yra rašymas.
Life Coach išvertus į lietuvių kalbą, būtų Gyvenimo Treneris”, o man tai reiškia laisvę. Jei savo darbą vadini life coaching, tavęs praktiškai negali paduoti į teismą, norėdami pasipelnyti, kas deja, JAV gana dažnai nutinka, medicinos ir medicinės psichologijos srityje.  Life Coach yra kažkas tarp konsultanto, psichologo, draugo už pinigus. Nėra griežtų reikalavimų, ką turi mokytis life coach, todėl dažnai life coach daro tai, ką žmogus gali padaryti pats, pasitelkęs knygas ir internetą.
Mano life coaching yra kitoks, nei įprasta. Aš darau gilų darbą  pasąmonės perprogramavimą (EFT- angliškas trumpinys), kurio rezultatai gali būti visiškas arba dalinis pasveikimas nuo ligos, svorio kritimas, savivertės jausmo atgavimas, vidinė ramybė, gyvenimo džiaugsmo atradimas ir t.t. Daug mokiausi ir pastoviai tobulinuosi pas geriausius šios srities profesionalus JAV. 
Paskatino tai, kad pati buvau žmogus su žemu savivertės jausmu (pikta, nervuota, pavargus) ir linkus į depresiją. Tiesiog ieškojau būdų padėti sau.

Esu sutikusi nemažai puikių žmonių, dirbančių šioje srityje ir labai gerbiu jų darbą. Kaip apibūdintumėte savo profesiją nelabai apie ją girdėjusiems?

Anksčiau praleisdavau daug laiko žmogui pasakodama, kas yra energetinis gydymas, kaip veikia pasąmonė, pozityvus mąstymas  ir t.t. Dabar to nedarau, nes žinau, kad žmogui visai neįdomu, kaip veikia, jam visiškai vienodai, kiek sertifikatų turi. Vienintelis svarbus dalykas    kiek galiu jam padėti. Nesugalvoju, kaip trumpai savo darbą apibūdinti. Galėčiau apie tai kalbėti valandų valandas, nes žmogaus pasąmonė ir jos galia yra stebuklų stebuklas!




Kokie žmonės dažniausiai kreipiasi? 

Kreipiasi žmonės, kurie daugiau ar mažiau pasitiki savo intuicija, kuri jiems kužda, kad turi būti kažkokia išeitis. Kreipiasi dažniausiai tada, kai tradicinė medicina, psichologija, tradicinis mąstymas nepadeda. Kai jaučiasi fiziškai arba emociškai išsekę.

Turiu keletą pažįstamų, kurie dirbo šioje srityje ir labai mylėjo savo darbą, bet po kurio laiko pakeitė profesiją, nes nesugebėjo pakankamai užsidirbti pragyvenimui. Kokia jūsų pačios patirtis?

Gal mylėti darbą neužtenka? Gal pats turi būti pavyzdžiu? Gal turi gyventi tuo, ko mokai kitus ? O jeigu kalbant rimtai, tai dauguma Life Coach daro tai, ką, kaip minėjau, žmogus gali pats padaryti. Life Coach turi dauguma įžymybių ir verslininkų. Tai mada. Mokėti Life Coach tūkstančius už valandą yra prestižo reikalas.
Taigi, norėdamas šį darbą dirbti, arba turi suktis ir išsikovoti savo vardą tarp turtingų žmonių, arba  turi daryti kažką tokio, ko pats žmogus padaryti negali, nes neturi žinių ir patirties.
Man asmeniškai nekelia pasitikėjimo Life Coaches, Energy Healers ar psichologai, kurie nesugeba susitvarkyti su savo problemomis. Žinoma, mes visi esam žmonės, būna visko, bet juk (nekalbant  apie tuos, kuriems life coach yra prestižo reikalas), žmogus kreipiasi, kad tu jam padėtum išspręsti kažkokią problemą. Jeigu tu ją gali išspręsti, tai kodėl negali išspręsti savų?
Jei gali išspręsti žmogaus problemą, jis labai lengvai ir su malonumu tau patiki ir kitas problemas. Dažnai netgi per daug! Mano manymu, tie Life Coaches ar Energy Healers, kurie bando prisirišti klientą, sakydami, kad jis turi lankytis kas savaitę, nėra patys geriausi savo srityje. O jeigu dar sako, kad jeigu tu neateisi tiek ir tiek kartų, tu nepasveiksi ar dar pablogės, tai nuo tokio išvis reikia bėgti kuo toliau.

Kas labiausiai motyvuoja, “veža” jūsų darbe? Kas sunkiausia?

Motyvuoja rezultatai    stebuklai. Ligos turi emocinį pagrindą. Kartais jį galima atsekti labai lengvai. Pavyzdžiui, žmogus suserga po skyrybų, netekus darbo, patyrus fizinį smurtą ir t.t. Kartais priežastį rasti sunku, nes įvykis gali būti toks baisus ar skaudus, kad pasąmonė jo net neiškelia į paviršių. Dažnai lemtingi įvykiai ivyksta vaikystėje. Tik pradėjus darbą ir kalbant apie visai kitokius dalykus, tie įvykiai išlenda. Įvykiai, kuriuos mes prisimename ir jaučiame skausmą ar baimę taip stipriai, kad atrodo, jog tai nutiko vakar, ir tos emocijos veikia (griauna) mūsų kūną.
Ligos sugrįžta todėl, kad emocinis pagrindas lieka toks pats. Ligos ir net tai, ko mes nevadinam liga (pvz., nugaros skausmas, alergija) gali būti išgydomos suradus priežastį, tačiau tam reikalingas žmogaus noras ir bendradarbiavimas. Jis yra vienintelis, kuris žino savo gyvenimo įvykius ir skaudžias vietas. Jei kažkas į mane kreipiasi priverstas artimųjų, rezultatų gali ir nebūti.
Pasąmonės perprogramavimo, grįžtant į skaudžius, baisius įvykius, žmogus negali daryti pats. Bandydamas tai daryti, tik išgyvens traumą iš naujo, o rezultato nebus.
Tačiau žmogus kai kuriais atvejais gali perprogramuoti savo pasąmonę pats, naudodamas vizualizacijas, kartodamas teiginius, peržiūrėdamas ir pakeisdamas savo įsitikinimus (pvz., nelaimės po vieną nevaikšto).
Kas sunkiausia? Galvojau, kad jau susidūriau su visais sunkumais, kokie tik gali būti mano darbe ir  niekas manęs nebenustebins, bet visai netikėtai, su pačiu didžiausiu išbandymu susidūriau visai neseniai: ne tik mama buvo visiškoje neviltyje, bet ir du vaikai, kurie bandė jai padėti, paguosti. Ne vienas, o trys verkiantys ir pasimetę žmonės. Kai vaikai bando gelbėti savo tėvus, man tiesiog plyšta širdis... Kai turi vaikų, pagalbos privalai ieškoti ne tik dėl savęs. Privalai tai padaryti dėl jų.

Ar pažįstate žmonių, dirbančių panašioje srityje Lietuvoje?
Ne.

Kaip manote, ar galėtumėte šį darbą dirbti Lietuvoje?

Dirbu ne tik savo ofise, bet ir per skyp'ą (kai kuriais atvejais, telefonu). Nelabai svarbu, kokioje šalyje gyvenu. Tūkstančių už savo sesijas neimu. Kol kas :)

Įtariu, kad nors ir dirbdama su skirtingais žmonėmis, susiduriate su panašiomis situacijomis. Ar pastebite dėsningumus ir galbūt turite paprastų patarimų, kurie padėtų kiekvienam iš mūsų?

Susiduriu su žemu savivertės jausmu nemeile sau, įsitikinimu, jog su tavimi kažkas negerai, padidėjusiu jautrumu, dirglumu, viršsvorio problemom ir t.t. Taip, patarimų turiu!  
Labai dažnai mes patys esame sau priešai. Mintyse save kritikuojam, lyginam su kitais, kartais netgi baudžiam. Jeigu mūsų draugas pasakytų mums bent mažą dalelę to, ką mes pasakome sau patys, mūsų priešu taptų tą pačią minutę.
Mokykimės atleisti sau, save palaikyti ir pagirti. Mokykimės nuraminti tą nuolatos kritikuojantį ir kaltinantį balsą savo galvoje. Nustokime į viską žiūrėti taip rimtai, o ypač į tai, kas rašoma Facebooke. Mokykimės pasijuokti iš savęs. 
Esame laimingi tiek, kiek sugebame džiaugtis tuo, kas esame, tuo ką darome, tuo ką turime.....

Ačiū, Ernesta! 

P.S. Ernestos rekomenduojamos knygos:

J.Dizpenza Sulaužyk įprotį būti savimi  norintiems pokyčių gyvenime 

J.Ortner knygą Tapping for the weight loss  tiems, kas nėra patenkinti savo svoriu

A.Moorjani  Miriau tam, kad tapčiau savimi  ir  O kas jeigu rojus yra čia? –  kuriuos kankina mirties baimė arba kyla klausimas ar yra gyvenimas po mirties

 L.Hay Tu gali išgydyti savo gyvenimą (knygos pab. yra sąrašas su emocinėms ligų priežastimi ir  teiginiais ) ir  Tu gali išgydyti savo kūną –  sergantiems įvairiomis ligomis 

L.Hay ir R.Holden  Gyvenimas tave myli ir L. Hay knyga Darbas su veidrodžiu” –  tiems, kuriems atrodo, jog su jais kažkas negerai, kad jie nepakankamai geri, verti, gražūs ir t.t.

N. Otner Tapping  ir E. Pearl Reconnective Healing–  tiems, kuriuos domina energetiniai gydymai

Mano mokytojo D.Church  The Genie in your Genes  apie tai, kaip energetinės medicinos  pagalba, keičiami genai

D. Schwenk Maistas gyvenimui”  imuniteto stiprinimui ir sveikai mitybai 

Kaip kalbėti, kad vaikas klausytų ir kaip klausyti, kad vaikas kalbėtų” –  tėvams ir tiems, kas turi sunkiai sergančių artimųjų arba tiesiog nori išmokti geriau susikalbėti su žmonėmis

The shift”  vienas iš labiausiai mane įkvėpiančių filmų (youtube - nemokamai)


Ernestos kont. info: tel.9092725302, el. paštas ernesta555@yahoo.com


1 comment:

  1. You need to be a part of a contest for one of the best blogs on the net.
    I am going to recommend this site!

    ReplyDelete